En bransje i endring!

Nyhet, Energistasjoner

Publisert

Generalsekretær Inger-Lise M. Nøstvik på scenen.

Årskonferansen ble en vellykket arena for å vise frem bransjens overgang til energistasjoner.

Etter et par års pause var det igjen klart for NPs årskonferanse mandag 7. november. Den ble avholdt i Næringslivets Hus på Majorstuen, og det var over 100 påmeldte deltakere.

– Vi er godt fornøyd med årskonferansen, og ønsker å takke alle innlederne, politikerne som stilte i debatt, og alle som deltok. Vi gleder oss allerede til å arrangere ny konferanse neste år, sier NPs generalsekretær, Inger-Lise M. Nøstvik.

Målet med konferansen var å skape en møteplass mellom bil- og drivstoffleverandører, politikere og miljøorganisasjoner, og legge til rette for faglig debatt fra de ulike perspektivene. Ikke minst skape debatt om overgangen til lavutslippssamfunnet.

Nøstvik åpnet konferansen sammen med NPs styreleder, Ada Helen Schjelderup, som er drivstoffsjef i Circle K.

Første innleder var Lars Andreas Lunde, statssekretær i Klima- og miljødepartementet. Han innledet om regjeringens forventninger til drivstoffleverandørene.

Deretter innledet Anita Svanes, kommunikasjonssjef i Volkswagen / Harald A. Møller AS om fremtidens bilteknologi, før Jarand Rystad, managing partner i Rystad Energy, viste hvordan salg av ny bilteknologi slår ut på drivstoffsalget.

Marius Holm, daglig leder i miljøstiftelsen ZERO, innledet om sine forventninger til drivstoffleverandørenes overgang til energistasjoner. Så var det Inger-Lise M. Nøstvik sin tur til å innlede om bransjen sine forventninger til både myndigheter og politikere.

NPs budskap var behovet for teknologinøytralitet og langsiktig politikk, slik at bransjen til enhver tid kan gjøre de rette markedstilpasningene.

Etter en liten minglepause var det tid for at drivstoffleverandørene selv skulle få si noen ord om hva de selv tenker om overgangen mot energistasjoner. Innledningene ble holdt av Thomas Støkken i Circle K, Sigrid Louise Philippart i St1 Norge AS, Tore Revå i Esso og Ole Johannes Tønnessen i Uno-X Automat AS.

Konferansen ble avsluttet med en politisk debatt mellom Siri Meling (H), Heikki Holmås (SV) og Øyvind Korsberg (FrP) om deres tanker om fremtidens bil og drivstoff.