Drivkraft Norge

Innhold

Artikler

Vis filtrering

100 resultater

Type artikkel
Velg område
100 resultater funnet med valgt filtrering.
 1. Nyhet, Politikk, Biodrivstoff, Avgifter

  Høringsrunde på Stortinget

  Drivkraft Norge følger opp regjeringens forslag til statsbudsjett for 2021 og deltar på flere høringer på Stortinget. Denne uken var det høring i finanskomiteen.

 2. Nyhet, Drivstoff, Tall og fakta, Diesel, Bensin

  Drivstoffsalget normalisert igjen

  Tall fra SSB som viser drivstoffomsetningen i august, indikerer at salget av drivstoff for veitrafikken har hentet seg inn igjen etter at koronatiltakene ble lempet på i mai.

 3. Nyhet, Biodrivstoff

  Øker omsetningskravet fra 1. januar 2021

  Drivkraft Norges medlemmer ønsker å bidra med en stadig økende andel fornybart i det flytende drivstoffet for å redusere klimagassutslippene fra norsk transportsektor. For å gjøre dette på en best mulig måte, er det behov for forutsigbarhet. At regjeringen nå varsler at de øker omsetningskravet fra 1. januar, uten å være i dialog med bransjen, er uheldig.

 4. Nyhet, Politikk, Avgifter, Veiprising

  Fornuftig anbefaling om veiprising

  Regjeringen satte i fjor ned et ekspertutvalg som har sett på fremtidige inntekter for bomringene. I rapporten, som ble overlevert samferdselsministeren i dag, anbefales det veiprising på sikt.

 5. Nyhet, Drivkraft Norge

  Vi ansetter!

  Vil du jobbe med politikk og næringsliv? Drivkraft Norge søker nå fagsjef til en fast stilling. Søknadsfrist 20. september.

 6. Nyhet, Elektrisitet

  Nytt forslag om nettleiestruktur

  NVE har justert sitt opprinnelige forslag i en retning som ser ut til i større grad å ta hensyn til utfordringene med å etablere hurtigladestasjoner.

 7. Nyhet, Kommentar, Energistasjoner, Elektrisitet

  Slik kan ladenettverket bli bedre

  Med strategisk godt plasserte energistasjoner, ønsker bransjen å tilby energi også til elbilistene. For å få til det, må vi rydde vekk noen barrierer for å hjelpe til med å sikre en økonomisk bærekraftig infrastruktur for lading.

 8. Nyhet, Drivstoff, Tall og fakta, Diesel, Bensin

  Drivstoffsalget tok seg opp i sommer

  I sommer (juni og juli) ble det solgt like mye bensin og diesel som i fjor sommer. For bransjen er dette positivt, etter at salget falt kraftig under starten av koronakrisen.

 9. Nyhet, Drivstoff, Biodrivstoff

  NRK-innslag om biodrivstoff

  Drivkraft Norges generalsekretær har vært gjest i radioprogrammet Ekko i forbindelse med den internasjonale biodieseldagen 10. august. I denne artikkelen kan du lese mer om det faglige rundt biodrivstoff som ble diskutert i innslaget.

 10. Nyhet, Drivstoff, Tall og fakta, Diesel, Bensin

  Økt drivstoffsalg i juni

  Juni og juli er de månedene i året det pleier å bli solgt mest drivstoff. Salget av bensin i juni i år er høyere enn samme måned i fjor. Økningen i salget skyldes trolig at så mange nordmenn velger å feriere i eget land denne sommeren.