Forlenget lagringstid på høring

Nyhet, Bensinstasjoner

Publisert

Sikkerhetskameraer på bensinstasjoner er viktig for å forebygge kriminalitet.

Vi er svært fornøyd med at bestemmelser i tilknytning til den nye personopplysningsloven foreslår å gi bensinstasjoner tre måneders lagringstid på opptak fra sikkerhetskameraer, fremfor syv dager slik det er i dag.

Norsk Petroleumsinstitutt har hatt et godt samarbeid med Næringslivets Sikkerhetsråd (NSR)Virke og NHO, og sammen har bransjeforeningene jobbet for å få utvidet lagringstiden for opptak fra sikkerhetskameraene på bensinstasjoner og andre utsalgssteder, for å forebygge og avdekke kriminalitet som skimming.

– Derfor ble vi svært glade for å se at den nye personopplysningsloven, som Justisdepartementet sendte på høring i juli, foreslår utvidet lagringstid på tre måneder, fremfor syv dager slik det er i dag, sier Inger-Lise M. Nøstvik, generalsekretær i Norsk Petroleumsinstitutt.

Dette er en viktig sak for bransjen ettersom det gjerne tar lenger tid enn syv dager før misbruk av kredittkort oppdages, med den følge at kameraopptakene på oppdagelsestidspunktet vil kunne være slettet, og sentrale bevis går tapt.

– Vi setter pris på at myndighetene lytter til bransjens behov, og vi ser frem til å avlevere vårt høringssvar, sier Nøstvik.