Møt vår nye fagsjef, Bjørn-Kristian!

Nyhet, Drivkraft Norge

Publisert

Drivkraft Norge styrker staben, og har ansatt Bjørn-Kristian Svendsrud som ny fagsjef. Bli bedre kjent med han her!

Fortell litt om deg selv og bakgrunnen din?

– Jeg kommer fra Horten i Vestfold og Telemark, er forlovet med Marius og vi har akkurat kjøpt hus i Horten. Jeg er utdannet jurist fra Universitet i Oslo, og har i all hovedsak jobbet med politikk frem til nå. Jeg har vært leder av Fremskrittspartiets Ungdom i litt over fire år, og jeg var også en kort periode politisk rådgiver for Jon Georg Dale da han var samferdselsminister. Det siste halvåret har jeg jobbet i den liberale tankesmien Civita, før jeg nå begynner som fagsjef i Drivkraft Norge.

–  Selv om jeg har gitt meg i rikspolitikken, har jeg fremdeles lokalpolitiske verv som gruppeleder i Horten FrP og som fylkestingsrepresentant i Vestfold og Telemark. Det å være samfunnsengasjert gir meg veldig mye glede, og jeg er veldig glad i det å være folkevalgt og en slags ombudsmann.

Hva ser du frem til ved å jobbe i Drivkraft Norge?

– Jeg gleder meg til å bli kjent med bransjen. Drivkraft Norge har mange spennende medlemsbedrifter som på hver sin måte er en viktig del av enkeltmenneskers liv uten at de kanskje selv tenker over det. Det å jobbe for forutsigbare rammebetingelser som gjør at næringen kan bli klimanøytral, ser jeg på som en utrolig spennende utfordring. Jeg er veldig glad for å ha blitt en del av dette laget.

Har du et minne relatert til bransjen vår?

– Mitt beste minne må være at jeg startet min jobbkarriere som stasjonsmedarbeider på Apenes bilistsenter som 15-16-åring. Det var en Shell-stasjon, hvor jeg fikk min første jobb. Her lærte jeg meg først og fremst veldig god arbeidsmoral, og verdien av det å jobbe på en bedrift som virkelig er en del av hverdagen til folk i et lokalsamfunn. Det var en veldig fin arbeidsplass for en ung tenåring.

Drivkraft Norges generalsekretær er godt fornøyd med ansettelsen:

– Vi har gledet oss til å få Bjørn-Kristian med på laget! Han har en spennende og solid bakgrunn, i tillegg til relevant erfaring, og vil passe godt inn i vårt team, både faglig og sosialt. Jeg er sikker på at han vil bidra til å videreutvikle Drivkraft Norge til det beste for våre medlemmer.

Bjørn-Kristian Svendsrud hadde sin første arbeidsdag 17. desember.