– Et uforståelig nei til veiprising

Nyhet, Politikk, Avgifter, Veiprising

Publisert

Inger-Lise M. Nøstvik, generalsekretær i Drivkraft Norge.

Flertallet i transport- og kommunikasjonskomiteen på Stortinget har stemt nei til forslaget om å utrede veiprising til erstatning for både bompenger og andre bruksavgifter for bil. Drivkraft Norge er skuffet over avgjørelsen.

 Jeg er oppriktig overrasket og skuffet over at komiteen ikke stemte for Arbeiderpartiets forslag om å utrede veiprising til erstatning for dagens bompenger og andre driftsrelaterte bilavgifter, sier Inger-Lise M. Nøstvik, generalsekretær i Drivkraft Norge.

– Under komitehøringen tidligere i år var samtlige aktører positive til å få dette utredet, og selv Datatilsynet ga tommel opp. Sjelden har et forslag hatt så bred støtte, og likevel stemmer komiteen forslaget ned, sier Nøstvik.

Regjeringspartiene Høyre, Fremskrittspartiet og Venstre har flertall i komiteen og ønsker å utrede ny teknologi bare til erstatning for bompenger.

 Bilparken i Norge endrer seg raskt, og behovet for å tenke nytt omkring avgiftsinnkrevningen melder seg dermed også først hos oss. Dette kunne vi brukt som en gyllen mulighet til å være et foregangsland på å utvikle et mer rettferdig avgiftssystem. Den muligheten mister vi trolig nå, sier Nøstvik.

Se video fra vårt og OFVs frokostmøte om veiprising forrige måned her!