Drivstoffsalget normalisert igjen

Nyhet, Drivstoff, Tall og fakta, Diesel, Bensin

Publisert

Tall fra SSB som viser drivstoffomsetningen i august, indikerer at salget av drivstoff for veitrafikken har hentet seg inn igjen etter at koronatiltakene ble lempet på i mai.

Statistisk Sentralbyrå (SSB) samler hver måned inn tall for omsetningen av drivstoff til veitrafikken i Norge. Denne uken ble tallene for august publisert.

- De viser at omsatt volum med drivstoff i august i år var på samme nivå som i august i fjor, sier Inger-Lise M. Nøstvik, generalsekretær i Drivkraft Norge.

Bensinsalget var to prosent høyere enn samme måned i fjor, mens autodieselsalget var to prosent lavere.

- Dersom vi ser på hele sommeren, altså juni til og med august, viser tallene at det ble omsatt omtrent like mye drivstoff som i fjor sommer. Også her ser vi en liten økning i bensinsalget, og en liten nedgang i autodieselsalget. Det er positivt for bransjen at tallene viser en stabilisering, sier Nøstvik.

Tallene fra SSB antyder at drivstoffmarkedet for veitrafikken har hentet seg inn etter at salget falt kraftig under starten av koronakrisen. Samtidig kan sommerens tall være preget av at flere valgte å feriere i Norge med bil grunnet restriksjonene mot å reise til utlandet. Noe av denne økte innenlandske trafikken ble for øvrig oppveid av færre bil- og bobilturister fra utlandet.

For de øvrige store drivstoffgruppene, er det fremdeles salg av flydrivstoff som har en størst nedgang. Volumet for august 2020 var 66 prosent lavere enn på samme tid i fjor. For hele koronaperioden (fra og med mars i år) har salget vært 63 % lavere enn samme periode i fjor.

Salget av anleggsdiesel har økt med 4 prosent sammenliknet med august i fjor.

Les også: Drivstoffsalget tok seg opp i sommer