Inger-Lise gjestet Ekko

Publisert

Drivkraft Norges generalsekretær deltok denne uken i NRK P2-programmet Ekko, hvor hun snakket om hvordan fornybart drivstoff kan gjøre dieselbilen til en del av løsningen.

Tirsdag denne uken var Drivkraft Norges generalsekretær, Inger-Lise M. Nøstvik, invitert til NRK for å gjeste P2-programmet Ekko. Bakgrunnen var at NRK Ekko hadde fanget opp denne kronikken, hvor vi skriver om hvorfor dieselbilen kan være en del av løsningen, dersom den går på fornybart, flytende drivstoff. 

- Hvis vi skal nå klimamålene i tide, trenger vi også å kutte utslipp fra kjøretøy som allerede er på veiene. Selv om elbilene tar stadig større markedsandeler i nybilsalget, selges det fremdeles mange bensin- og dieselbiler - både nye og brukte, sier Nøstvik.

Hun mener dette trenger ikke å være et problem.

- Det kan faktisk være en del av løsningen, dersom vi får teknologinøytrale rammebetingelser som begunstiger reduserte utslipp. Dagens drivstoff inneholder fornybart drivstoff, og jo høyere den andelen blir, jo lavere blir klimagassutslippene. Faktisk er det denne innblandingen som er det tiltaket som har bidratt til de største reduksjonene av klimagassutslipp fra veitrafikken i Norge. I 2019 bidro biodrivstoff alene med reduksjon av over en million tonn CO2, uten at forbrukeren behøvde å foreta seg noe som helst, sier Nøstvik.

Innslaget på NRK Ekko kan du lytte til her.