Møt samferdselsministeren på eCarExpo!

Messeområdet på eCarExpo med innfelt portrettfoto av Jon-Ivar Nygård.

Samferdselsminister Jon-Ivar Nygård kommer til Drivkraft Norges sesjon under elbilmessa eCarExpo!

Drivkraft Norge er partner i eCarExpo som arrangeres 9-11. Februar.

For første gang kommer elbilkonferansen eCarExpo til Norge, og 9. – 11. februar omgjøres Nova Spektrum Lillestrøm til Europas største elbilmesse. På eCarExpo samles det nyeste innen elbiler, ladeløsninger og energikilder. Konferansekonseptet startet i Sverige i 2016 og har siden den tid etablert seg som Europas største elbilmesse.

Fredag 9. februar arrangeres det en egen bransjedag hvor Drivkraft Norge medvirker som partner. Vår rolle har vært å bidra til utarbeidelsen av det faglige programmet, og vi avholder også en egen sesjon. Drivkraft Norge har åpningssesjonen på denne dagen, og her deltar samferdselsminister Jon-Ivar Nygård og flere av våre lademedlemmer. 

Mer om vår sesjon:

Tema: Framtidens hurtiglademarked – hva må til for å lykkes?

Tid: Kl. 09:30 – 11:00

Norge har verdens høyeste andel av elbiler av den totale personbilparken og denne andelen vil bare fortsette å vokse. Det samme gjelder behovet for å kunne hurtiglade bilen. Drivkraft Norges bransjestatistikk viser at omsetningen i ladebransjen har tredoblet seg på tre år, og bransjen preges i høy grad av konkurranse og innovasjon, samtidig som det er sterkt fokus på å utvikle gode brukeropplevelser. I denne sesjonen vil du få med deg presentasjoner av eksempler på nye løsninger på hurtigladestasjonene, fra noen av ladeoperatørene som er organisert i Drivkraft Norge. 

Med den økende elbilandelen trenger vi stadig flere hurtigladestasjoner for å sikre god mobilitet av personer og gods, men mange aktører sliter nå med å finne arealer til nye stasjoner og ikke minst steder de får tilgang til kraftnettet. For ett år siden la regjeringen fram en nasjonal ladestrategi, men hvordan går det egentlig? Vi får besøk av samferdselsminister Jon-Ivar Nygård for en samtale om dette.

Deltakere i sesjonen:
  • Jon-Ivar Nygård, samferdselsminister (Ap)
  • Anders Kleve Svela, senior manager e-mobility, Circle K
  • Stian Mathisen, head of public relations and regulatory affairs, Recharge
  • Nicholai Sheridan Jørgensen, Mer Norway
  • Kristin Bremer Nebben, administrerende direktør, Drivkraft Norge
  • Arnhild Wartiainen, fagsjef, Drivkraft Norge

Sesjonen blir ledet av Erik Wold.

Les mer om eCarExpo og se resten av konferanseprogrammet på bransjedagen (fredag 9. februar) og publikumsdagene (lørdag 10. og søndag 11. februar) her!