Drivkraft Norge

Innhold

Drivkraft Norge sammenstiller prisstatistikk basert på flere kilder. Hovedkildene er Statistisk Sentralbyrå (SSB) og Thompson Reuters, supplert med valutastatistikk fra Norges Bank og prisstatistikk fra EU.

 

Månedlige priser på drivstoff

SSB samler inn månedlige priser for bensin 95 oktan, bensin 98 oktan, autodiesel og fyringsolje. For bensin og diesel beregnes prisene som et gjennomsnitt av 100 stasjoner fordelt over hele landet. SSB henter beregner prisene fra de enkelte stasjonene på et gjennomsnitt av prisene for dagene midt i en måned.

Norske forbrukerpriser – årsgjennomsnitt

Basert på tallene SSB samler inn, har Drivkraft Norge beregnet gjennomsnittspriser per år.

Internasjonale produktpriser på bensin og diesel

Prisene i Norge vil være avhengig av de internasjonale prisene – altså hva oljeselskapene må betale for bensin og diesel på det internasjonale markedet. Her finner du månedlige internasjonale priser på bensin og autodiesel, hentet fra Thompson Reuters. Tallene er beregnet på et gjennomsnitt av prisene for dagene midt i en måned. Beregningen er gjort på denne måten for at de internasjonale prisene best mulig skal kunne sammenliknes med forbrukerprisene som SSB samler inn. NB: Disse prisene er for rene petroleumsprodukter, og tar ikke hensyn til eventuell innblanding av biodiesel og bioetanol.

Råoljepriser

Drivkraft Norge har også statistikk som viser råoljeprisen både i USD per fat og kroner per fat.

Aktuelt:

 1. Nyhet, Drivstoff, Tall og fakta, Diesel, Bensin

  Drivstoffsalget normalisert igjen

  Tall fra SSB som viser drivstoffomsetningen i august, indikerer at salget av drivstoff for veitrafikken har hentet seg inn igjen etter at koronatiltakene ble lempet på i mai.

 2. Nyhet, Drivstoff, Tall og fakta, Diesel, Bensin

  Drivstoffsalget tok seg opp i sommer

  I sommer (juni og juli) ble det solgt like mye bensin og diesel som i fjor sommer. For bransjen er dette positivt, etter at salget falt kraftig under starten av koronakrisen.

 3. Nyhet, Drivstoff, Biodrivstoff

  NRK-innslag om biodrivstoff

  Drivkraft Norges generalsekretær har vært gjest i radioprogrammet Ekko i forbindelse med den internasjonale biodieseldagen 10. august. I denne artikkelen kan du lese mer om det faglige rundt biodrivstoff som ble diskutert i innslaget.

 4. Nyhet, Drivstoff, Tall og fakta, Diesel, Bensin

  Økt drivstoffsalg i juni

  Juni og juli er de månedene i året det pleier å bli solgt mest drivstoff. Salget av bensin i juni i år er høyere enn samme måned i fjor. Økningen i salget skyldes trolig at så mange nordmenn velger å feriere i eget land denne sommeren.

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt